Cinefleur

Het Cinefleur Festival is een manifestatie die gehouden wordt ter promotie van het filmen door amateurs. De manifestatie houdt tevens een wedstrijd in. Aan het festival nemen vijf video- en filmverenigingen uit de Bollenstreek deel:

  • Film- en Videoclub Aalsmeer (FVA)
  • Close-up Haarlem
  • Noordwijkse Film- en Video Club (NFVC)
  • Amateur Film en Videoclub voor de Bollenstreek en omgeving (AMFI'66)
  • Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL)

Het Cinefleur Festival wordt eens per jaar gehouden in januari. De organisatie wordt bij toerbeurt verzorgd door één van de deelnemende verenigingen. De organiserende vereniging neemt geen deel aan de wedstrijd, maar organiseert het festival. In 2017 is het festival, dat in Hillegom werd gehouden, gewonnen door de Leidse Video en Smalfilm Liga. De beste film van het festival was van Else van Laere, lid van de LVSL.

Cinefleur 2018

Het Cinefleur Festival in Leiden is op zaterdag 27 januari gehouden in theater Ins Blau aan de Haagweg 6 te Leiden. Iedere belangstellende in amateurfilms is van harte welkom. Op dit Cinefleurfestival 2018 waren ruim 120 bezoekers aanwezig. Als beste club is gekozen: Close-up uit Haarlem. De beste film was eveneens gemaakt door een lid van Close-up.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)