Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.

Kijk eens naar geluid

op .

Verslag LVSL avond 14 januari 2019 - Geluid bij de film

Vanavond is het podium voor onze clubleden Leo van Aubel en Gerard de Boer om ons meer te vertellen over geluid bij de film.

Leo van Aubel bijt het spits af met een uitleg over de fysische achtergronden van geluid en hoe wij deze meten en kunnen gebruiken. Geluid zijn trillingen in de lucht die door de oren zijn waar te nemen. Wanneer een voorwerp geluid produceert worden de luchtdeeltjes in de omgeving samengeperst, als het ware tot een klein pakketje. Deze samengeperste luchtdeeltjes botsen met omliggende deeltjes in de lucht en geven hun energie zo door. Geluid heeft door de lucht een snelheid van 340 m/s. het kan ook door een vloeistof (water) of een vaste stof (steen) worden doorgegeven. Echter niet door vacuüm.

Herinneringen aan Bertie Bethe

op .

Zodra ik de rouwkaart zag, dacht ik gelijk aan wat ik allemaal met Bertie heb meegemaakt. Een vrouw die velen van de LVSL niet hebben gekend maar wel een zeer gewaardeerd lid was.

Toen ik in 1992 lid werd van de LVSL was zij al één van de oudgedienden. De vereniging bestond nog maar uit 19 leden. Joop Ramb was de voorzitter en er was een handjevol mensen die de kar trokken. Bertie was er één van. Zij was in haar eentje “Dé Activiteitencommissie". André van der Tuijn en ik waren nieuwkomers en werden min of meer met gejuich ontvangen. Joop Ramb dacht vers bloed, nam zijn kans en betrok ons direct bij het bestuur. Zo werd ik het hulpje van Bertie.

Kennismaken met nieuwe camera's

op .

LVSL leden,

27 december vlak na het kerstdiner, werden de leden verwacht, die zich hadden opgegeven om kennis te komen maken met de nieuwe 4 K camera’s. Bij aankomst stonden deze uitgestald in dozen op ons te wachten. In groepjes werden de camera’s voorzichtig uitgepakt en ontdaan van plastic, karton etc. De nieuwe statieven werden uitgeklapt en daar konden de camera’s voorzichtig op bevestigd worden. Allerlei snoertjes werden uitgezocht en stekkerdozen bij iedere camera geplaatst. Het was een hele uitzoekerij om de oude snoeren weer uit de knoop te halen en te bekijken welke er nog voor gebruik goedgekeurd werden.

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)