LVSL Jaarvergadering 2021 op maandag 15 februari 2021

Deze keer niet vanuit Vogelvlucht maar via de ether. Nadat de vergadering om 20:00 uur werd geopend door Voorzitter André van der Tuijn bleek deze plotseling zijn stem kwijt te zijn. Dat hebben mensen wel vaker rond deze tijd van het jaar. Niettemin heel knap van Hans Flick hoe hij André weer aan de praat kreeg.

De vergadering was zorgvuldig voorbereid hetgeen veel inspanning moet hebben gekost. Er moest een Protocol ‘digitaal vergaderen’ worden gevolgd. Vooraf was al gestemd over een aantal onderwerpen. En het Bestuur had vooraf de ingekomen vragen beantwoord.
Kortom, een professionele voorbereiding. Ruim 60 leden hebben de livestream-vergadering gevolgd. Dat is veel op een totaal van 83 leden.

Voorzitter André opereerde vanuit Katwijk en Penningmeester Jan van Zoest vanuit Alphen aan de Rijn. Het hele netwerk van livestream en Skype verbindingen was in deskundige handen (nou ja, het geluid zat even tegen) van Regisseur Hans Flick in Leiderdorp.

Vragen konden via een chat worden ingediend. Wel even geduld want er zit een vertraging in het uitgezonden beeld van 20 seconden. Voor financiële onderwerpen werd overgeschakeld naar Alphen aan de Rijn waar Jan van Zoest uitleg gaf over de financiële positie van de LVSL.

Nadat de agenda was afgehandeld en de onderwerpen afgehamerd bedankte André de bestuursleden voor het samenstellen van de stukken, het jaarverslag door Jan en de Techniek door Hans! Omdat er nog wat tijd over was werden drie korte films vertoond.

De eerste film gaat over het feestje van het honderdste LVSL lid
In 1998 werd John Wasser het honderdste LVSL lid. Er is toen een film gemaakt
over de voorbereiding van het feestje van deze mijlpaal (of liever ‘hectopaal’).
André van der Tuijn heeft de beelden vastgelegd en het is aardig om mensen terug te zien.

De tweede film gaat over het asfalteren van een weg
De firma Dura Vermeer gebruikt voor asfalteringswerkzaamheden geavanceerde machines.
Frans Meijs heeft dat in 2015 aardig in beeld gebracht en toegelicht.
Een partita van Bach als begeleidende muziek maakt het filmpje compleet.

De laatste film gaat over de LVSL Gala avond in 2013
Aanleiding voor deze film is de cursus ‘Alles te koop’ van Evelyne, Jeannine en Frans Bromet en Gabriël de Leeuw. Tijdens die cursus was de opdracht een filmpje te maken van iets dat te koop werd aangeboden, ongeacht waar. Frans Bromet maakte zulke filmpjes destijds voor de tv. Na afloop van de cursus werd een gala georganiseerd voor Evelyne, Jeannine, Frans en Gabriël en de makers van de 9 films. Ze werden onthaald compleet met rode loper en waren verrast. Hoewel, bij Frans Bromet weet je dat niet helemaal zeker. In de Toonzaal kunt u een videoverslag en een fotoverslag terugvinden van deze avond.

Dan nog enkele mededelingen.
Aanstaande maandag zijn er weer de montageworkshops. Ditmaal over PictureInPicture.
Verder kunnen er nog films worden aangeboden voor de analyseavond van 1 maart met Cees Landwier en Leo van Aubel als analist.

Wim Hofman