Verslag van de livestream LVSL Clubavond op maandag 15 maart 2021

Vanavond wordt de film ‘Aller en France’ getoond die gemaakt is door jonge mensen. Om er een Frans tintje aan te geven is André ‘even’ naar Frankrijk gereisd. Het plaatje bij de Eiffeltoren doet denken aan ‘onze verslaggever in Parijs’. De LVSL heeft materiaal geleend aan deze mensen om de film te kunnen maken.

André geeft in zijn aankondiging aan dat je de film niet hoeft te begrijpen. Je ziet een danser met een vrouwelijk uiterlijk die zich in een onverstaanbare taal uitdrukt. Dan een mens dat zich op zolder verschanst. Daarna wordt een ingepakt object, wat aan een lijk doet denken, in een busje geladen.

Er zit een zekere Yuki in de bus naast de chauffeur die iets te maken heeft met het verbergen van lichamen. Maar, zoals gezegd je hoeft het niet te begrijpen.
Op een parkeerplaats blijkt het lijk (?) uit de Peugeot verdwenen. Vanwege de matige geluidskwaliteit tijdens de uitleg van de makers sla ik de samenvatting daarvan over.

Wim Hofman