Verslag van de livestream LVSL clubwedstrijd op maandag 29 maart 2021

De vijfde maandag van de maand en weer een clubwedstrijd. Als je mee wilde doen mocht je een film insturen met het motto ‘Mijn favoriete plekje’. Dat kan een bestaande film zijn of een ‘nieuwe’ die samengesteld is uit oude filmfragmenten.
Voorwaarde is dat hij niet langer dan 5 minuten duurt. En dat is maar goed ook met 22 inzendingen van de volgende LVSL-ers:
Leo Voorham, Arend de Bruin, Coby Haring, Joop Mosterd, Nelleke Hovestreydt, André van der Tuijn, Mario Mazzacani, Gerard Bijkerk, Estelle Daae, Wim Blansjaar, Ruud Smeenk, Bert Lanzing, Pim Lukkenaar, Cees Mokveld, Micha de Bruin, Elly van der Bent, Arie de Ridder, Marion Smit, Hans van Gerven, Ton Jansen en Henny Hartevelt.

De films worden achter elkaar afgespeeld. Daarbij worden ze steeds afgewisseld met een intermezzo van enkele seconden en gemaakt door Jaap Rostohar.
Het aanbod varieert van films van recente datum maar ook veel oudere. Er is zelfs een gedigitaliseerde smalfilm bij. De inhoud loopt uiteen van vakantiefilm, natuuropname, reisverslag of geschiedenis.

Het ene moment zie je de ruïnes in een gehavend land. Het andere moment krijg je het gevoel dat je ook graag naar het Gardameer wilt. Of je dat met een DAF 33 wilt…?! Er zijn films bij die weer een staaltje van creativiteit laten zien. Mooi dat we zulke talenten binnen de LVSL hebben. Passende muziek maakt het kijken naar favoriete plekjes compleet.

Analyse en jurering is gedaan door Cees Landwier, Petra de Sterke en Jan van Wandelen. Tussen de films zie je steeds een leuk intermezzo gemaakt door Jaap Rostohar. Als na anderhalf uur alle films zijn vertoond maakt André de uitslag van de jury bekend.

Op de derde plaats is geëindigd de film Het Plantsoen van Henny Hartevelt.
De tweede plaats is voor Nelleke Hovestreydt met de film Waar ik woon.
Maar de winnaar is Micha de Bruin met Park Matilo.
Gefeliciteerd Micha.
Dank aan alle inzenders van de films en de juryleden.

Tot slot nog dit.
Volgende week maandag is het Tweede Paasdag en neemt de LVSL livestream een rustdag.
De week daarna is weer filmanalyse.

Wim Hofman