Dit is voorlopig de laatste ‘bijeenkomst’ van de livestream LVSL-avonden. De zomervakantie is begonnen en we mogen nu een beetje bijkomen tot september. Het was een bijzondere periode voor de LVSL avonden die we noodgedwongen thuis konden bijwonen. Het positieve daaraan is dat de LVSL niet is blijven stilzitten. Dankzij moderne technologieën kon de kalender voor een groot deel worden uitgevoerd. Met een gemiddelde van rond de 50 deelnemers aan de livestream elke maandag is dat een flinke belangstelling. De Hogenbijl stimuleringsprijs prijs is dan ook een mooie waardering. Maar een knuffel? Nee, dat zat er niet in.

Vanavond zijn dit de onderwerpen:
– vernieuwde LVSL website
– LVSL jubileumfilm 2022
– twee films

Aankondiging en uitleg vernieuwde website
André van der Tuijn kondigt de vernieuwde website aan. Hij bedankt de mensen die dit hebben gerealiseerd. Dat is in de eerste plaats Toon Verhoeven die, als grafisch ontwerper en webdesigner, de vernieuwing heeft uitgevoerd. Wim Hofman heeft de structuur gedefinieerd zodat Toon weet wat hij moet doen. Een website moet worden gevuld met informatie. Daaraan hebben Elly van der Bent en Hans van Gerven hun bijdrage geleverd.
Er wordt een filmpje vertoond waarin Wim en Toon kort uitleg geven. De ‘oude’ website was niet alleen gedateerd, er moesten ook aanpassingen worden gedaan in verband met nieuwe wetgeving. Toon behandelt de belangrijkste onderdelen, zoals cookiebeleid, privacybeleid, inloggen met eigen naam en wachtwoord en het gecombineerde ledenlijst/smoelenboek als één webpagina. Hij sluit af met de woorden dat de LVSL met deze website weer jaren vooruit kan. Daar sluit ik mij graag bij aan.

LVSL jubileumfilm 2022
In 2022 bestaat de LVSL 80 jaar! Het is gebruikelijk bij dergelijke jubilea een speelfilm te maken met zoveel mogelijk leden in beeld. Die plannen zijn er ook nu weer. André van der Tuijn legt uit wat de stand van zaken is. Er is destijds gevraagd wie ideeën heeft en wil meehelpen aan de totstandkoming van de speelfilm. Dat heeft geresulteerd in een brainstormgroep van 7 leden. Dat zijn:
Else van Laere
Henny Hartevelt
Nico Schwering
Micha de Bruin
Leo van Aubel
Norbert Entken
André van der Tuijn

Deze groep heeft inmiddels een aantal brainstormsessies achter de rug. Daarbij kwamen onderwerpen naar voren als complottheorie, persoonsverwisseling, einde van de wereld nadert enzovoort. Uit al deze ideeën is nu een verhaal gegroeid dat er in het kort zo uitziet:
Tijdens een bijeenkomst in Vogelvlucht komt André met een pakket zeer goedkope Chinese geheugenkaartjes aan die aan de leden worden uitgereikt. Die stoppen ze meteen in hun camera. Deze kaartjes hebben een zeer bijzondere eigenschap. Bij het vertonen van films die op deze kaartjes staan zegt de maker dat het een mooie film is. Tegelijkertijd verschijnt op zijn voorhoofd een tekst die iets anders zegt. Dit wordt veroorzaakt door Cranio Osteoporose ofwel ontkalking van de schedel aldus een neuroloog. Bij deze aandoening worden gedachten transparant en verschijnen als tekst op het voorhoofd. De oorzaak is onbekend en zal worden uitgezocht door de leden. In groepjes verdeeld krijgen zij de opdracht de oorzaak te achterhalen en een oplossing te vinden. Als ze klaar zijn met hun onderzoek denken ze dat het veroorzaakt wordt door een nieuw virus of de 5G straling van zendmasten of de bijwerking van de nieuwe Viagrapil of nepnieuws verspreid door filmers die jaloers zijn op de LVSL. Een nieuw lid van Chinese afkomst wordt geraadpleegd. Die leest de Chinese tekst op de geheugenkaartjes en wat blijkt. Het zijn geen geheugenkaartjes maar leugenkaartjes. Deze zijn bestemd voor de binnenlandse markt zodat de Chinese regering de bevolking kan monitoren. Noodoplossing voor de voorhoofdtekst is een pet of hoofdband. Maar beter nog is het om voortaan Europese geheugenkaartjes te kopen.
Else heeft al een scenario geschreven waar André het e.e.a. over vertelt. Daarvan wordt nu een draaiboek gemaakt gevolgd door een shotlist. Zaken als locaties, attributen, licht en geluid en dergelijke moeten nog worden bepaald. Op 18 oktober 2021 worden opnamen gemaakt en de leden worden dan verwacht in Vogelvlucht (als het Covid virus dan niet alsnog roet in het eten gooit).
De film heeft voorlopig een werktitel ‘De waarheid’. Over de definitieve naam wordt nog gedacht.
Er zijn een aantal leden nodig die teksten inspreken. Meld je bij André als je dat wilt doen (voorzitter@lvsl.nl).

Tot zover de informatie over de jubileumfilm.
Hierna worden nog twee films ‘van de plank’ gedraaid.

Verenigingsdag winkelcentrum ‘Kopermolen Leiden’; film van Bert Lanzing.
Een film die laat zien hoe verenigingen hun activiteit uitdragen naar bezoekers. Wat een charme waarmee Mario Mazzacani de LVSL vertegenwoordigt. Het is ook wel een charmante gaste die geïnteresseerd naar Mario luistert. Dat gezicht van hem nadat zij verder wandelt! Als de LVSL hiermee geen nieuw leden werft….

Bij de uitleg over de LVSL door onze voorzitter lijken de rollen omgedraaid. Is het hier de mevrouw die André informeert over de LVSL?

De muzikale begeleiding van Sempre Avanti zorgt voor sfeer in de Kopermolen. De zangeressen treden vandaag voor het eerst op zo te horen. Gitarist Jan trekt zich daar niets van aan.

Met Nelleke Hovestreydt heb ik wel van doen. Met een ‘kogelvrij vest’ van de LVSL lopen om leden te werven. Zo gevaarlijk is het toch niet in de Kopermolen. En waarom loopt Marion Smit zonder?

De man en vrouw die aan het schaken zijn hebben kennelijk haast. De snelheid waarmee de stukken over het bord schuiven.
Naast Sempre Avanti wordt de muzikale en acrobatieke omlijsting door diverse kunstenaars verzorgd. Van mensen in witte kleding krijg je de indruk dat ze ruziehebben. Gelukkig is dat niet het geval. Het is hun act. En nu maar hopen dat het LVSL ledental groeit door deze promotiedag.
Een sfeervolle film. Leuk.

Renovatie Schouwenhove Fase 6; film van Pim van der Ende
Deze film toont het laatste deel van de verbouwing van de Schouwenhove flat. Het is het vervolg op twee eerdere inzendingen van Pim.
Voor een feest in de recreatiezaal is meestal een aanleiding. Vermoedelijk wordt hier uitleg gegeven over de bouwwerkzaamheden. Maar het kan ook zijn dat de vertraagde oplevering wordt meegedeeld.

Mooie opnamen van het plaatsen van de trapdelen. Of de isolatie beter wordt als een dak met vleugeltjes van vinken wordt bedekt…? Arme beestjes.
Nu de vloerbedekking wordt gelegd moet de klus wel nagenoeg geklaard zijn. Ook deze film is weer zeer illustratief hoe je een flatgebouw renoveert. Mooi gedaan Pim.

Dit is voorlopig het laatste verslag van de livestreams op maandagavond.
Tot september 2021. Hopelijk in Vogelvlucht.

Wim Hofman