De eerste LVSL-avond, nadat op 25 september 2021 de 1,5 meter is opgeheven: LVSL-leden hoeven zich dus niet meer vooraf aan te melden. Wel wordt van de aanwezigen verwacht dat zij bij klachten thuisblijven en dat iedereen of gevaccineerd of negatief getest is. Overigens wordt dat niet gecontroleerd maar gaat het bestuur ervan uit dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt.

Leo van Aubel leidt de avond in en verwelkomt met name de nieuwe leden en aspirant-leden. Het is fijn, zo schetst hij, dat we weer aanwas van nieuwe leden hebben.

Andre van der Tuijn, die herstellende is, is ook weer een deel van de avond aanwezig.

Op deze avond worden er montage-workshops gehouden, te weten aangaande montage-programma’s:

  1. Magix, met als cursusleiders: Cees Landwier, Hans van Gerven en Leo van Aubel. Het aantal deelnemers aan deze workshop is 15;

  2. Final Cut Pro, met als cursusleider Hans Stauttener. Aantal deelnemers 10;

  3. Edius onder leiding van de cursusleider Jaap Rostohar. Aantal deelnemers: 6.

Tot 11 oktober 2021 is er door de verhuurder Incluzio een eetclub ingeboekt, die tot 19.30 uur bezig is, waarna er nog afgewassen en opgeruimd moet worden. Ria en Ans kunnen niet achter de bar terecht en de mensen die de apparatuur klaarzetten hebben een te korte tijd om alles tijdig, d.w.z. voor 20.00 uur in orde te maken. Zo ook deze avond, waardoor de workshops pas tegen half 9 konden beginnen. Op 11 oktober en daarna is de situatie weer als vanouds.

Uw verslaggever ervoer een soort nieuw elan op deze LVSL-avond nu er na anderhalf jaar weer live les gegeven kon worden. Het was ook fijn om in een persoonlijk contact vragen over de montageprogramma’s te kunnen stellen, waarop dan direct antwoord komt, geïllustreerd met de te maken stappen op het scherm.

Enkele foto’s geven een impressie van deze geslaagde avond.

Op 4 oktober 2021 is er geen LVSL-avond in verband met de 3 oktober viering in Leiden.

Op 29 november 2021 is er weer een clubwedstrijd. Het onderwerp van deze wedstrijd is: Dieren.

Jan van Zoest