Alweer de derde avond bij elkaar zonder restricties! Wat een bevrijding elkaar weer te kunnen begroeten, en de bar is open! Het werd een bijzondere avond, de lang uitgestelde laatste opnames voor de jubileum film konden nu eindelijk plaatsvinden. De opkomst was enorm groot: de hele zaal zat vol met LVSL leden.
Zoals altijd begon de voorzitter met de mededelingen:
Montage workshops zijn volgende week, geef wel door aan secretaris@lvsl.nl of je naar de DaVinci workshop komt in verband met de zaalindeling.

Adobe Première wordt als een cursus via een instructievideo gebracht.
De week daarna komt de bekende Belgische filmer Toni Jacobs op 14 maart. Dat wordt heel plesant, komen dus!
Voor ons 80 jarig jubileum: geef je zo snel mogelijk op, en of je alleen of met partner komt. U weet het toch: zaterdag 26 maart in Schouwenhove. Opgeven bij de secretaris, zie mail adres boven.

Van het Rapportage team goed nieuws: er komt een project voor een Scholengemeenschap in Voorschoten: LOL, Leren Op Locatie. De fotoclub LAFV Leiden bestaat 100 jaar, en mogelijk gaan we daar ook filmen. Hans van Gerven zoekt medehelpers.
Er zijn een aantal filmische activiteiten afgezegd, o.a. Scratch, Ex Animo heeft geen grote Mattheus passion en van het Stedelijk Gymnasium is nog geen bericht ontvangen.
De filmopnames worden gestart, en uiteraard gaan dan alle telefoons uit.

De ontbrekende scenes worden opgenomen, o.a. André geeft instructie over de (nu beruchte) SD kaartjes en filmopnames met Wim Blansjaar over zijn film. De rol van alle aanwezigen was geroezemoes te produceren, en dat lukt met zo’n gezelschap prima. Gedurende de langere pauze werden de opnames voortgezet en na de pauze werden de resterende shots vastgelegd. Een paar aanwezigen met hoog en strak voorhoofd werden uitverkoren om gefilmd te worden, op hun voorhoofd verschijnt straks tekst, maar welke weet je nog niet. En dat maakt je heel benieuwd naar onze Jubileumfilm. Hilarisch werd de massa scene waarbij iedereen, in het kader van de opname, onderling ruzie maakte over wat er was gebeurd. Een memorabele avond werd aldus in gestructureerde chaos afgesloten, met dank aan alle aanwezigen en vooral de film- en regieploeg.
Wil van Voorst