De afgelopen twee jaar konden we helaas vanwege de corona-epidemie geen nieuwjaarsbijeenkomst in Vogelvlucht organiseren. Gelukkig hebben we corona nu goeddeels achter ons gelaten en was het weer mogelijk om leden, donateurs en hun partner uit te nodigen voor een gezellig nieuwjaarsfeest anno 2023. Deze keer iets anders dan de vorige keren, namelijk met een Chinees buffet i.p.v. een koud buffet.
Om half vijf meldden zich degenen, die hadden aangeboden te helpen bij de voorbereidingen in Vogelvlucht, liefst 26 in getal, de partners meegerekend. Tafels en stoelen werden opgesteld, de zaal werd aangekleed en de bar, receptie, audio en video in gereedheid gebracht. Tussen half zeven en zeven uur arriveerde het gros van de overige gasten. In totaal hebben 70 personen het feest kunnen bijwonen. Helaas waren een paar leden gedwongen om op het laatste moment af te zeggen vanwege ziekte
Om zeven uur opende André het nieuwjaarsfeest als aanloop op de eigenlijke toespraak, die later zou volgen.
Even later vormde zich een rij met eetlustigen voor het Chinees buffet, aangeleverd door restaurant Woo Ping. In de hal stonden allerlei lekkernijen uitgestald op de tafels: mini loempias, gebakken bananen, babi pangang, foe yonghai, tjap tjoy, kip, ossenhaas, nasi, bami, saté ajam en kroepoek.

Kaartjes met een omschrijving van de gerechten hielpen bij het maken van een keuze.
In de twee uur daarna deed men zich te goed aan hetgeen de Chinese keuken te bieden heeft en waren veel tafelgesprekken te beluisteren. Kortom het was heel gezellig.
Tegen negen uur nam André het woord voor de nieuwjaarstoespraak. We hoorden mooie volzinnen, maar met weinig specifieke informatie over de LVSL. Even later onthulde André het geheim: hij had gebruik gemaakt van de website chat.openai.com. M.b.v. deze website is het mogelijk om prachtige verhalen te produceren met slechts een paar sleutelwoorden. Studenten en scholieren maken er graag misbruik van.
Hierna volgde dan toch de eigenlijke nieuwjaarstoespraak, waarin André de belangrijkste momenten voor de LVSL in 2022 memoreerde en ook even in de toekomst keek. Het dalend aantal leden baart toch wel zorg (nu 69). Hij eindigde met een gezamenlijk toast op het nieuwe jaar.
Even later werd een film vertoond met opnamen van het 80 jarig jubileumfeest, dat afgelopen 26 maart werd gevierd. Even verkeerden we weer op de tiende verdieping van Schouwenhoven, te midden van een zaal met een zigeunerorkest, het duo Niet-Normaal en feestvierders, die zich tegoed deden aan heerlijk gebak en een drankje. Daarna volgde de film Hersenspinsels, gemaakt ter gelegenheid van het 80 jarig jubileum zelf.
Daarna was het de beurt aan André om de LVSL vrouw/man van het jaar bekend te maken. Vorig jaar was dat een vrouw, Marion Smit, deze keer werd het een man en wel Hans Stauttener. Onder dankzegging vanwege zijn velerlei activiteiten voor de club, o.a. bij filmanalyses, montageworkshops en techniek ontving Hans uit handen van André een passende attentie: een dolly, een apparaat op wieltjes, waarmee je een statief moeiteloos en zonder schokken kunt verplaatsen. Ideaal als je iemand tijdens de opnamen wil volgen.
Ook Ria Mazzacani en Ans Flick werden met een bos bloemen verrast en bedankt voor hun trouwe diensten achter de bar.
De gezellige avond duurde nog even door, waarna een aantal leden nog bleef om de stoelen en tafels weer terug te zetten, de zaal weer op te ruimen en de glazen om te spoelen.
Een feest voor herhaling vatbaar, maar dan moeten we wel nog een jaar geduld hebben.

 

Leo van Aubel