Dit is de bijdrage van de workshopleiders die maandagavond weer een presentatie gaven over hun favoriete montageprogramma.

MAGIX workshop

Het programma bestond uit de toepassing van silhouetten in montages, MAGIX Foto Designer en een quiz.M.b.v. zwart-wit silhouetten kan een suggestieve en mysterieuze sfeer worden opgeroepen in de montage.
Hiervoor moet je het silhouet combineren met 1 of 2 andere foto’s of video-opnamen.We zagen een professionele film en twee eigen video’s met talrijke toepassingen van silhouetten. Silhouetten kun je zelf maken, maar ook silhouetten op internet of titels in MAGIX zijn hiervoor te gebruiken.
Foto’s kunnen m.b.v. MAGIX Foto Designer worden bewerkt. Hans van Gerven had een instructiefilmpje ingezonden, dat liet zien hoe je met MAGIX 2024 een scherp omlijnd gebied tot op zekere hoogte van kleur kon laten veranderen.
We zagen de MAGIX 2023 versie van dit filmpje.

Na de pauze werden 7 vragen m.b.t. de montage in MAGIX aan het publiek voorgelegd. Hans van Gerven trad hierbij als quizmaster op.
Voor de komende MAGIX workshops streven we naar een grotere participatie van de deelnemers.
Gelukkig hebben 6 leden zich bereid verklaard om tijdig een veiligheidskopie van een MAGIX montage op te sturen.
De montages komen aan bod tijdens een van de volgende workshops.
De workshop werd wederom goed bezocht; we telden 19 leden.
Alle aanwezigen hebben de vertoonde films, de PowerPoint presentatie, een map met silhouetten uit internet en een overzicht van de vragen en antwoorden van de MAGIX quiz toegezonden gekregen.

Leo van Aubel