Deze laatste avond van het seizoen stond in het teken van Filmanalyse, die werd verzorgd door Arie de Ridder en Leo van Aubel. De opkomst – misschien wel door de laatste avond – was groot, ruim 40 leden vulden de zaal.
In de opening bracht Arie de groeten over van voorzitter André uit Spanje die iedereen een goede vakantie toewenst.
De eerste film was een bezoek aan Brugge, gemaakt door Arie de Ridder en Marion Smit, met de intrigerende titel “Bezoek aan Opa Gruuthuse”. Deze opa Gruuthuse zou wel eens een zeer, zeer, zeer verre voorvader van Marion kunnen zijn, we hebben het wel over de periode 1422 tot 1472! Hij behoorde tot de elite in Brugge en is de naamgever van het beroemde Gruuthuse Museum. De film neemt ons mee naar het prachtige rijke centrum van Brugge met de vele patriciërs huizen, Belfort toren, hofjes zoals het Begijnhof. Met veel informatie over Brugge, een prima voice-over en een creatieve opzet was het een kijken een waar genoegen. Een leuke onderhoudende film, goed opgebouwd volgens Leo, die de analyse verzorgde.
De film is gemaakt met een DJI Actioncam, vergelijkbaar met een GoPrNa de pauze vervolgde Arie met eens reeks filmtips in Powerpoint over Camera, Verhaal, Opnames en Geluidtips. Alles een zinvolle en relevante samenvatting van filmisch belangrijke punten zo vlak voor de vakantie periode. Deze tips zijn HIER terug te vinden op onze website.
De film van Bianca Kraus was: “Predom Fans Weekend -2023”. De bijeenkomst van caravanners met een caravan van het Poolse caravanmerk Predom werden gevolgd; in vele shots werd een leuk beeld gegeven van dit weekend, met name ook de vele gepimpte interieurs. Het geheel vormde een aardige impressie van een leuk weekend voor de caravanliefhebbers.
Een gezellige film, die door Arie geanalyseerd werd aan de hand van de bekende “5 W’s”.
Leo van Aubel had een filmrapportage geproduceerd over “Midway 2014”, die door Arie besproken werd. De Midway was een legendarisch Amerikaans vliegkamp schip uit 1945, genoemd naar de slag bij Midway in 1942. Nu is het te bezoeken als het Midway Marine Museum, goed voorzien van vliegtuigen en helikopters uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog. De film gaf een goed overzicht van het vliegdek, hangaars, vliegtuigen en functionele ruimtes. De montage en afwerking waren keurig.

De laatste avond van dit LVSL seizoen werd zo heel relaxed en plezierig afgesloten voor alle ruim 40 leden. Tot ziens op 2 september, dan zien we elkaar weer terug met jullie vakantiefilms die dan vertoond gaan worden!

Wil van Voorst