LVSL avonden

De LVSL avonden hebben steeds een bepaalde opzet:

 • 1e maandag: filmanalyse
 • 2e maandag: cursusavond
 • 3e maandag: clubavond
 • 4e maandag: workshops montagesystemen
 • 5e maandag: wedstrijdavond

Filmanalyse

Op de 1e maandagavond wordt een beperkt aantal films van leden gedraaid. Deze films, die uiterlijk een week van te voren moeten worden ingeleverd, worden van commentaar voorzien. Soms door een professional van buiten de club, meestal door een lid van de LVSL zelf. De LVSL wil met deze avonden bewerkstelligen, dat de leden steeds betere films gaan maken. Het wordt daarom erg op prijs gesteld als de maker met het commentaar aan de slag gaat om de film te verbeteren en daarna nog een keer te vertonen.

Bij het aanmelden van films voor vertoning op een van de clubavonden (Analyse o.i.d.) moet de volgende informatie in de aanmelding vermeld worden:

 • Titel van de film
 • Naam van de maker
 • Lengte van de film
 • Gewenste datum van vertoning
 • Doel van de film (Analyse, wedstrijd o.i.d.)
 • Techniek (bijv. MP4)

Doe-avonden

Op de 2e maandagavond van de maand worden er cursussen gegeven. Zo zijn er cursusavonden over licht en geluid. Verder ook cursusavonden over Audacity, archiveren van films, titels en animatie en nieuwe techische ontwikkelingen. 

Clubavond

Dit is eigenlijk een vreemde naam voor deze avond, want alle LVSL-avonden zijn eigenlijk clubavonden. Maar op deze avond ontvangen we vaak een andere videoclub die films van eigen leden laat zien. Meestal komen de makers van de films zelf mee en kunnen er vragen worden gesteld over hoe de film tot stand is gekomen.

Ook worden er mensen uitgenodigd die op filmgebied iets kunnen laten zien of te vertellen hebben. Denk hierbij aan cameramensen, regisseurs, filmmakers, etc. Het komt echter ook voor dat een van de eigen leden iets bijzonders te melden heeft en op die manier een clubavond vult.

Workshops montagesystemen

Al vele jaren heeft de LVSL op de 4e maandagavond van de maand montageworkshops verzorgd in diverse montage-systemen. Leden kunnen kennisnemen van de montage-programma’s Final Cut Pro X, iMovie, Magix, Edius en Adobe Premiere

Wedstrijdavond

Deze 5e maandagavond, die slechts twee of drie keer per jaar voor komt, is meestal gereserveerd voor filmwedstrijden. Voor deze wedstrijden wordt - door de Activiteitencommissie - een thema of een titel opgegeven. De leden van de LVSL, alleen of in groepjes, maken aan de hand van dit thema films die op deze 5e maandag van de maand in wedstrijdverband worden vertoond en gejureerd.

Dienstrooster

Een avond van de LVSL vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding. Voor diverse te verrichten taken wordt een dienstrooster gemaakt, waarin de "vrijwilligers" vermeld staan die op bepaalde avonden hun taak moeten verrichten. Dit rooster wordt ook in de wekelijkse Nieuwsbrief opgenomen. Meer hierover onder Kalender.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van de LVSL vinden plaats in: Wijkservicecentrum Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5, 2321 SG Leiden. Aanvang 20.00 uur. De zaal is al open vanaf 19.30 uur. Einde 22.30 uur. Vaak blijven enkele leden daarna nog even napraten. Parkeren is gratis vanaf 19.30 uur.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)