Cursusavond

Voor de leden die zich meer in het film-maken willen verdiepen, biedt de LVSL alle ruimte. Er worden speciale avonden gehouden, waarin het realiseren van een film centraal staat. Alle stappen in dit proces passeren de revue. Tevens kunnen cursussen worden gegeven of sprekers worden uitgenodigd. Het kan ook “gewoon” een “werkavond” zijn.

Het afgelopen seizoen werd het zogenaamde FilmLab gehouden. De leden werden uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden en alternatieve filmpjes te maken. Een groot succes!

Van februari 2020 tot en met mei 2020 zal Joost Timp een viertal cursusavonden geven onder de titel: “Filmpje maken”

Een ‘filmpje’ maken.., dat kunnen filmenthousiasten in het bezit van een cameraatje inmiddels allemaal wel. Maar het waarom of het waarover blijft toch een bijzonder interessante vraag. Tijdens de vier cursusavonden voor de leden van de LVSL gaat Joost Timp juist op dat ‘waarom’ en ‘waarover’ dieper in. Er wordt met name gericht op de vormgeving van de te maken filmpjes, het ritme, de visuele en auditieve toevoegingen. Er wordt een stramien bepaald, waar binnen de makers aan de slag kunnen gaan, maar waar voor creativiteit alle ruimte blijft.
Natuurlijk worden de resultaten met elkaar besproken, waarna hoogte-, diepte- en verbeterpunten op een positieve manier worden besproken. Vanuit zijn vakgebied, de (commerciële) televisie, zal Joost Timp het uitgebreid hebben over formats, need to know & nice to know (voor de kijker !), trucs om de aandacht vast te houden en draaitechnische en montagetechnische do’s en dont’s. In het najaar van 2020 zal André van Hout een viertal cursusavonden verzorgen. Een zeer interessant aantal cursusavonden bij de LVSL!

Om ook buiten de eigen club te kijken en voor leerzame en nuttige contacten is een aantal LVSL leden daarom ook lid van de landelijke organisatie NOVA. Deze leden behoren tot de sub-groep LVSL-Plus. Deze leden kunnen gemaakte films inzenden voor regionale en landelijke beoordeling, waarbij de film zelfs internationaal vertoond kan worden.

bromet1

bromet2

bromet3

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)