Toelichting op de Fotokring

Beste LVSL’ers,

In de Nieuwsbrief is een oproep gedaan door Marion en Arie om een soort “fotokring” te maken van de portretten van alle LVSL-ers met behulp van Morphing.

In een morph gaat het portret van de ene persoon over in het portret van een ander persoon. De overgang gaat heel geleidelijk. Punten in het ene gezicht verschuiven naar overeenkomstige punten in een ander gezicht.

Als we alle morphs van alle leden achter elkaar zetten, hebben we één lange film van alle leden en wordt het een soort kring, een fotokring.

 

Hoe werkt het? (Bekijk in ieder geval de duidelijk instructiefilm van Arie!!) 1. Allereerst hebben we twee foto’s nodig:

  1. Van jezelf (recht naar voren als op een pasfoto) en 1 foto van een ander lid van de LVSL en wel van de VORIGE OP DE LEDENLIJST. Je hebt nu 2 foto’s waarmee je aan de slag kunt met morphing. MAAR… stuur ook jouw foto door naar de VOLGENDE OP DE LEDENLIJST. Dan kan die met zijn of haar eigen foto ook weer aan de slag. Breng de foto over naar je computer. Maak het bestand niet groter dan 1MB en verstuur de foto als bijlage in je email naar degene na je in de ledenlijst. Bedenk dat de meeste emailprogramma's bijlagen tot maximaal 2MB aankunnen.
  2. De truc is dus, dat je in ieder geval twee foto’s hebt, zoals aangeven bij 1. Dat verlangt dus de medewerking van alle leden. De kring moet eigenlijk niet doorbroken worden.
  3. Als je de twee foto’s gemorpht hebt, stuur die dan naar Marion Smit, liefenleed@lvsl.nl
  4. Het morphen. Op het internet zijn diverse gratis programma’s te vinden waarmee twee foto’s gemorpht kunnen worden. Wil je meer foto’s achter elkaar morphen dan moet je betalen. Maar gratis is voor ons dus goed genoeg. Wij kozen voor ‘Free-FotoMorph' voor Windows. Het is via verschillende download sites te downloaden. Daarbij zijn Tucows en Cnet betrouwbare sites. Heb je al een morphprogramma dan gebruik je natuurlijk dat. (Voor de Mac is de app Face Story te gebruiken op een iphone om te morphen)
  5. Onduidelijk? Arie heeft dus speciaal voor de LVSL’ers een instructiefilm gemaakt voor de juiste instellingen, want het moet natuurlijk naadloos op elkaar aansluiten. De instructiefilm kan gestart worden door op de link te klikken.
lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)